17 tips voor het schrijven van effectieve YouTube-beschrijvingen (inclusief gratis sjablonen) (2023)

Een goede YouTube-beschrijving kan de betrokkenheid en kijktijd van kijkers vergroten, het aantal weergaven verhogen en zelfs nieuwe abonnees opleveren. Het kan YouTube SEO ook helpen door toe te staanYouTube-algoritmeKom meer te weten over je inhoud en beveel deze aan bij nieuwe gebruikers, waardoor je statistieken op YouTube verder toenemen.

Het schrijven van deze beschrijvingen is een belangrijk onderdeel van uwAlgemene YouTube-strategie. Maar hoe creëer je effectieve beschrijvingen? Hier zijn enkele van onze favoriete tips voor het invullen van het YouTube-beschrijvingsveld.

inhoudsopgave

Wat is een YouTube-beschrijving?

17 tips voor het schrijven van een YouTube-beschrijving

idee beschreven op youtube

YouTube-beschrijvingssjabloon

Premie:downloadenGratis bundel van 3 volledig aanpasbare sjablonen voor YouTube-videobeschrijvingen.Maak eenvoudig overtuigende beschrijvingen en begin vandaag nog met het uitbreiden van je YouTube-kanaal.

Wat is een YouTube-beschrijving?

Er zijn twee soorten beschrijvingen die elke marketeer zou moeten kennen:

  • YouTube-kanaalbeschrijving.text op je kanaalEuropakant. Het helpt kijkers te begrijpen wat ze van je merk kunnen verwachten en kan worden gebruikt om uit te leggen waarom ze zich op je kanaal moeten abonneren.
  • YouTube-videobeschrijving.tekst onder elke video. Help kijkers je video-inhoud te vinden en overtuig ze om te kijken. Je kunt ook een link en andere informatie over de video toevoegen.

17 tips voor het schrijven van een YouTube-beschrijving

1. Specifiek

De keuze van zoekwoorden is belangrijk voor zowel je YouTube-kanaal als videobeschrijvingen.

Trefwoorden in de beschrijving helpen de algoritmen van YouTube je inhoud te begrijpen, te categoriseren en weer te geven. Hoe specifieker uw zoekwoorden, hoe beter.

Voor een video over het schrijven van beschrijvingen voor YouTube-video's,webvideotekstzou een minder bruikbaar zoekwoord zijnYouTube-videobeschrijving.

2. Doe zoekwoordonderzoek

Weet u niet welke zoekwoorden u moet gebruiken? Tools zoals Google AdsZoekwoordplannerrijstGoogle trendskan je op weg helpen.

Google Trends kan u bijvoorbeeld helpen te zien of een zoekwoord dat u overweegt trending is. U kunt deze tool ook gebruiken om te bepalen welke zoekwoorden de meeste zoekopdrachten krijgen.

Bron: GoogleTrends

3. Gebruik doorzoekbare trefwoorden

Steeds meer mensen vinden YouTube-video's via Google Zoeken in plaats van YouTube zelf.

Combineer zoekwoorden op basis van YouTube- en Google-zoektrends om de zichtbaarheid van uw video te maximaliseren.

Als u wilt zien hoe waarschijnlijk het is dat een zoekwoord in de zoekresultaten van Google wordt weergegeven, hoeft u alleen... te zoeken op Google. Als je een YouTube-video bovenaan de pagina met zoekresultaten hebt gezien, ben je op de goede weg!

4. Leer hoe u zoekwoorden gebruikt

Nadat u uw zoekwoorden heeft geïdentificeerd, is het belangrijk om te weten hoe u deze in uw beschrijvende tekst kunt opnemen.

Kijk me aanGebruik twee of drie gerelateerde zoekwoordenin elk kanaal en elke videobeschrijving. Voor video's moet het hoofdzoekwoord ook in de titel voorkomen.

Herhaal elk zoekwoord twee tot drie keerMarkeer ze tegen het YouTube-algoritme in de beschrijving.

Vermijd echter het te vaak herhalen van zoekwoorden, anders kunt u worden bestraft voor het overmatig gebruik van zoekwoorden.

5. Weet waar je zoekwoorden moet gebruiken

Uw primaire zoekwoord moet minimaal voorkomenéén keer in de eerste drie zinnenUw beschrijving (of boven het tabblad, ook wel de knop 'Meer weergeven' genoemd).

De algoritmen van YouTube - en kijkers - besteden de meeste aandacht aan dit deel van de beschrijving, dus wacht niet tot het einde om te zeggen waar je video of kanaal over gaat.

6. Houd bij welke zoekwoorden voor u werken

Zodra u begint met het schrijven van uw op zoekwoorden gebaseerde YouTube-beschrijving, kunt u profiteren van YouTube AnalyticsKijk waar het verkeer vandaan komt.

bron:YouTube Creator Academie

Deze tool helpt u zich te concentreren op de zoekwoorden die het meeste verkeer genereren.

7. Weet waar je publiek nog naar kijkt

vanaf 2021YouTube-verkeerHet komt van het verschijnen als voorgestelde video, niet van de zoekbalk.

Waar je videobeschrijving deel van uitmaaktDe algoritmen van YouTube ontdekten wat er aan de hand wasDit betekent dat de beschrijving een belangrijke rol speelt bij het bepalen waar je video wordt voorgesteld.

geniet van het gebruikYouTube-commentaarOntdek welke andere video's uw publiek bekijkt.

Je kunt vergelijkbare taal gebruiken in je beschrijving om deze connecties te versterken en vaker als gesponsorde video te verschijnen.

8. Bied waarde

Voeg altijd een voor de hand liggende waardepropositie toe aan uw beschrijving. waarom zou iemandabonneer je op je kanaal? Welke voordelen heeft uw video voor hen?

Probeer minimaal één van deze vragen kort te beantwoorden (bonuspunten als je beide kunt).

bron:Laboratorium Hootsuite

9. Zet belangrijke informatie op het zichtbare deel van het scherm om de doorklikratio te verhogen

De eerste 100-150 tekens van de videobeschrijving verschijnen in de zoekresultaten direct onder de video (boven de knop 'meer weergeven').

Dat betekent dat dit het belangrijkste onderdeel is om potentiële kijkers aan te trekken en uw klikfrequentie (CTR) te verhogen.

Gebruik deze ruimte om kijkers een dwingende reden te geven om je video te bekijken.

In het onderstaande voorbeeld geeft de eerste beschrijving precies aan op welke vraag de video antwoordt. De tweede verspilt in het algemeen veel ruimte.

10. Elimineer klikken

Als je je video vervormt, stoppen kijkers halverwege met kijken. Het kan uw zoekrangschikking en reputatie vernietigen.

Vermijd clickbait-videotitels en irrelevante zoekwoorden. Ze kunnen je helpen vroeg te scoren, maar vroeg of laat treedt het zoekalgoritme van YouTube in werking.

11. Voeg een oproep tot actie toe

Nu je de aandacht van je publiek hebt, kun je het in je voordeel gebruiken!

Voeg een call-to-action toe aan je video en kanaalbeschrijving. Moedig kijkers aan om te liken, reageren, zich te abonneren of meer te lezen.

EuropaBeste oproep tot actieZe zijn gemakkelijk te lezen, urgent en hebben een duidelijk voordeel voor het publiek. Ze kunnen betrokkenheid, abonnementen en meer vergroten.

bron:Laboratorium Hootsuite

12. Schrijf als een mens

Vergeet niet dat je niet alleen voor het algoritme van YouTube schrijft. Je schrijft ook voor mensen.

In feite zijn YouTube-sancties slechts een beschrijving van voor SEO geoptimaliseerde zoekwoorden.

Gebruik taal die uw publiek begrijpt en waar ze het mee eens zijn.Authentieke stem van het merkHet zal de betrokkenheid van gebruikers stimuleren, zodat ze uw video zullen bekijken.

13. Leg geen nadruk op videotags

Hashtags helpen kijkers naar video's met moeilijk te spellen inhoud te leiden. Maar het zijn ook plaatsen waar u zich geen zorgen over hoeft te maken bij het plannen van zoekwoorden.

volgens youtube, spelen tags een "minimale" rol bij ontdekking. Te veel tags kunnen zelfs de spamdetectie van YouTube verstoren.

Negeer tags echter niet helemaal. Ze helpen het YouTube-algoritme om uw video in het gedeelte Aanbevolen video's te plaatsen.

14. Organiseer uw video's met tijdstempels

Zowel mensen als algoritmen houden van video's met tijdstempel.

Tijdstempels fungeren als samenvattingen, waardoor gebruikers door inhoud kunnen bladeren en naadloos naar verschillende delen van de video kunnen springen.

bron:hiphop hoofd

Tijdstempels maken het voor kijkers gemakkelijker om je video's te bekijken. Dit kan de kijktijd verlengen en de positie van je video verbeteren.

Ze worden ook geïndexeerd door Google Mobile Search. Gebruik trefwoorden om uw tijdstempels te beschrijven en geniet van de nieuwe manier waarop uw video's op Google worden weergegeven.

15. Leer hoe u links kunt opnemen in uw YouTube-beschrijving

Relevante links in beschrijvingen zijn een geweldige manier om YouTube-weergaven te benutten voor voortdurende betrokkenheid.

Voor kanaal- en videobeschrijvingen kun je links naar je aanwezigheid op sociale media of online winkel toevoegen.

In de videobeschrijving helpen links naar je kanaal en gerelateerde video's kijkers je content te vinden.

vergeet niet mee te doenhttp://roebelhttps://aan het begin van het adres. Anders werkt de link niet.

Het is meestal het beste om de link aan het einde van de beschrijving te plaatsen. Er zijn belangrijkere dingen die eerst moeten komen.

16. Bespaar tijd met standaardbeschrijvingen

Het gebruik van de standaard beschrijvingsinstellingen van YouTube kan je tijd besparen wanneer je informatie hebt die je wilt toevoegen aan de beschrijvingen van al je video's, zoals links naar sociale media.

Deze functie voegt automatisch belangrijke kanaalinformatie toe aan elke video die je uploadt.

Vergeet alleen niet de rest van de beschrijving in te vullen. Unieke beschrijvingen zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je video's gevonden worden.

Lees hoe u een standaardbeschrijving instelt.

17 Tips for Writing Effective YouTube Descriptions (Including Free Templates) (8)

#1 Tool voor sociale media

creëren. plan. uitgave. deelnemen aan. meten. winnen.

30 dagen proefperiode

17. Testinstructies voor meerdere apparaten

YouTube is misschien niet de videostreamingservice die we het meest associëren met onze tv's. Echter, sinds kortStatistieken over YouTube-beoordelingenlaat zien dat 34,4% van de videoweergaven afkomstig is van tv, tegenover 27% in 2019.

bron:e-commerce

Zorg ervoor dat je YouTube-beschrijving je publiek bereikt, ongeacht de schermgrootte.

Bekijk voorvertoningen van je video's op de weergavepagina en in zoekresultaten op zoveel mogelijk apparaten en browsers. Is uw zoekwoord verwijderd?

Doe hetzelfde voor je kanaalbeschrijving en je bent klaar.

idee beschreven op youtube

Soms heb je wat inspiratie nodig voor je YouTube-video's en kanaalbeschrijvingen. Deze voorbeelden laten zien hoe onze truc in de praktijk werkt.

professionals doen het zelf

De kanaalbeschrijving van de doe-het-zelfprofessional dekt alle punten. In de eerste alinea informeert het je over de waarde die je kanaal biedt.

Het zal u ook vertellen waarom u hem zou moeten vertrouwen als uw bron van advies. Dit is belangrijk als uw kennis van het onderwerp deel uitmaakt van uw waardevoorstel.

bron:professionals doen het zelf

EDH-herhaling

In de beschrijving van deze EDHRECast-video staan ​​een aantal CTA's en links die kijkers motiveren om met de maker te communiceren.

bron:EDH-herhaling

Wereldwijd fietsnetwerk

De kanaalbeschrijving van Global Cycling Network gebruikt de banner als een extra call-to-action voor het geval iemand deze in de beschrijving mist.

bron:Wereldwijd fietsnetwerk

Anatolië Rock Project

The Anatolian Rock Project uploadt hun videobeschrijvingen met muzikanten en bands die gerelateerd zijn aan de artiest in de titel.

Het bevat ook muziekmetadata voor een betere vindbaarheid.

bron:Anatolië Rock Project

diepzee scène

Deep Marine Scenes heeft veel links naar meer informatie in de videobeschrijving, maar bevat op trefwoorden gebaseerde teksten in de eerste alinea.

bron:diepzee scène

YouTube-beschrijvingssjabloon

We hebben een reeks volledig aanpasbare sjablonen voor YouTube-beschrijvingen gemaakt die voldoen aan alle praktische tips die in dit artikel worden beschreven.

Premie:downloadenGratis bundel van 3 volledig aanpasbare sjablonen voor YouTube-videobeschrijvingen.Maak eenvoudig overtuigende beschrijvingen en begin vandaag nog met het uitbreiden van je YouTube-kanaal.

Maak na het downloaden van de sjabloon een kopie en volg de instructies om de sjabloon aan te passen en naadloos met je video te laten werken.

Laat je YouTube-publiek sneller groeien met Hootsuite. Vanaf één dashboard kun je YouTube-video's en content van alle andere sociale kanalen beheren en plannen. Probeer het vandaag nog gratis.

begin

Laat je YouTube-kanaal sneller groeien met HootsuiteBeheer eenvoudig reacties, plan video's in en post ze op Facebook, Instagram en Twitter.

30 dagen proefperiode

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated: 29/12/2023

Views: 6117

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.